Vývoj světových akciových indexů a jejich trendy - Kumstýř, Matěj; Pígl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s akciovými indexy, základními indikátory vývoje akciových trhů. Po uvedení základních pojmů souvisejících s akciovými indexy, jsou vymezeny základní teoretické a praktické přístupy k analýze akciových trhů. Ve snaze osvětlit vývoj současných akciových indexů a průměrů, je v další části aplikována fundamentální analýza na vybrané představitele akciových indexů. Hlavní část analytické práce se však věnuje závislosti vybraných světových akciových indexů a průměrů na pozadí krize amerického hypotečního trhu
Vedoucí práce: Jan Pígl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; akcie; analýza; trhy; bakalářské práce; stocks; analysis; markets; bachelor's theses