Tematizácia bankových produktov pre retailovú klientelu. Komparácia postupov bánk v ČR a SR. - Gavorníková, Zuzana (2008)
Bakalárska práca sa zaoberá vzťahom medzi bankou a retailovým klientom z hľadiska poskytovania bankových produktov, konkrétne hypotekárnych úverov. V prvej kapitole je vyzdvihnutý význam klienta pre banku. Ďalšia časť práce v stručnosti komentuje dnešnú situáciu na českom a slovenskom hypotekárnom trhu a pojednáva o jednej z najdôležitejších potrieb v živote človeka, o bytovej potrebe. Druhá kapitola sa komplexne zaoberá produktom hypotekárny úver z pohľadu českej i slovenskej právnej úpravy a popisuje pestrú paletu výhod, ktorú ponúkajú banky klientom. Obsahom záverečnej časti kapitoly je prehľad niekoľkých parametrov jednotlivých hypotekárnych úverov, ktoré majú v ponuke vybrané české a slovenské banky