Finanční analýza společnosti Iveco Czech Republic, a.s. - Kroulík, Václav (2008)
Práce hodnotí finanční situaci společnosti v letech 2002-2006. Metodologická část práce popisuje nástroje finanční analýzy, které jsou následně využity v praktické části. Praktická část analyzuje horizontální a vertikální strukturu účetních výkazů, zabývá se analýzou ČPK, poměrových ukazatelů, zlatých bilančních pravidel a bankrotních a bonitních modelů. Závěr práce obsahuje shrnutí získaných poznatků o finanční situaci firmy spolu s několika málo doporučeními