Proč považujeme mírnou inflaci za cenovou stabilitu - Zadák, Miroslav; Korda, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá měřenou inflací a jejím vztahem k cenové hladině. CPI vykazuje nepřesnosti v měření, které obvykle nadhodnocují inflaci. V práci jsou uvedeny chyby, které vykazuje CPI a se vztahem na Zprávu Boskinovi komise. Dále uvedeny: problémy spojené s inflací. Popis vybraných centrálních bank a jak ony chápají cenovou stabilitu - definice, měření
Vedoucí práce: Jan Korda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; banky; inflace; měření; stabilita; bakalářské práce; banks; inflation (finance); measurement; stability; bachelor's theses