Bankovní úřad ministerstva financí - Merta, Jan; Korda, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
V první kapitole je velmi stručně popsána situace od vzniku samostatného československého státu do založení Bankovního úřadu ministerstva financí. Následující, nejobsáhlejší kapitola je věnována reformám a měnové politice, které prováděla vláda (Bankovní úřad ministerstva financí) do vzniku Národní banky Československé. V této kapitole je největší pozornost věnována měnové reformě. V posledních částech práce se zmíním o vzniku Národní banky Československé a emisní činnosti Bankovního úřadu ministerstva financí. V příloze pak uvedu stručné životopisy ministrů financí a grafické zpracování některých bankovek a mincí
Vedoucí práce: Jan Korda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses