Analýza investičního životního pojištění na českém pojistném trhu - Pánková, Hana (2008)
Předmětem práce je význam pojištění se zaměřením na životní pojištění, jeho historií a současností na českém a světovém pojistném trhu, rolemi a perspektivami do budoucna a základními informacemi o investičním životním pojištění. Hlavní část práce pojednává o analýze investičního životního pojištění se zaměřením na komparaci konstrukce tohoto pojištění u vybraných konkrétních produktů investičního životního pojištění na základně zvolených hodnotících parametrů a vyhodnocení výsledků srovnání sledovaných produktů. Součástí práce je fiktivní uzavření pojistné smlouvy produktu investičního životního pojištění a zamyšlení se nad významem a možností uplatnění investičního životního pojištění v České republice