Potenciál sportovní turistiky v oblasti Jizerských hor - Poláková, Tereza (2008)
Práce se zaměřuje na Jizerské hory jako destinaci sportovně orientovaného cestovního ruchu a její nabídku. Na základě SWOT analýzy a sesbíraných informací zhodnocuje potenciál sportovní turistiky v Jizerských horách. Zabývá se statistickými údaji, spokojeností návštěvníků, hodnocením kvality služeb a možnostmi rozvoje sportovně orientovaného cestovního ruchu v oblasti