Aktuální problémy českého trhu práce - Novotná, Eva (2008)
Ve své práci se zabývám aktuálními problémy českého trhu práce. Klesající míra nezaměstnanosti v současné době upozornila na problém nedostatku kvalifikovaných pracovníků v řadě oblastí. Problém pramení již z nedostatečné kvality systému vzdělávání obyvatelstva. Nedostatek pracovníků vede k růstu mezd a počtu zahraničních zaměstnanců. V práci popisuji tyto problémy a současně zmiňuji chystané změny vlády