Technická analýza devizového kurzu EUR/GBP - Ráftl, Martin (2008)
Práce je zaměřena na přiblížení podstaty každodenního obchodování na Mezinárodním devizovém trhu. Nejprve jsou vysvětleny nejrozšířenější pojmy a teoretická východiska z historie technické analýzy, posléze jsou prezentovány užívané grafické metody a statistické indikátory. Jejich vlastnosti jsou v závěru ověřeny na praktických příkladech. Stručně je také nastíněna charakteristika výchozího trhu - FOREXu a s tím spojená specifika obchodování. Dále je zmíněna problematika efektivnosti trhu a osvětlena tzv. náhodná procházka. Testy statistických metod jsou provedeny v závěru práce. Jsou zvoleny a zkoumány základní a velmi rozšířené obchodní strategie v rámci jedné obchodní seance