Technická analýza devizového kurzu EUR/GBP - Ráftl, Martin; Pígl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce je zaměřena na přiblížení podstaty každodenního obchodování na Mezinárodním devizovém trhu. Nejprve jsou vysvětleny nejrozšířenější pojmy a teoretická východiska z historie technické analýzy, posléze jsou prezentovány užívané grafické metody a statistické indikátory. Jejich vlastnosti jsou v závěru ověřeny na praktických příkladech. Stručně je také nastíněna charakteristika výchozího trhu - FOREXu a s tím spojená specifika obchodování. Dále je zmíněna problematika efektivnosti trhu a osvětlena tzv. náhodná procházka. Testy statistických metod jsou provedeny v závěru práce. Jsou zvoleny a zkoumány základní a velmi rozšířené obchodní strategie v rámci jedné obchodní seance
Vedoucí práce: Jan Pígl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses