Kupónová privatizace a její nezastupitelnost v procesu ekonomické transformace ČR - Haltuf, Michal (2008)
Hlavní náplní práce je průběh kupónové privatizace v České republice; zabývá se rovněž významem kupónové privatizace v kontextu celého programu ekonomické transformace. První část zkoumá provedení kupónové privatizace z historického hlediska. Má za cíl ukázat východiska a výchozí podmínky České republiky, popisuje celý proces po technické stránce a věnuje se vývoji regulačního rámce na počátku privatizace. Druhá část zjišťuje výsledky kupónové privatizace v porovnání s jejími původními cíli. Dále srovnává různé alternativní metody privatizace s cílem zjistit, nakolik byla kupónová metoda v českých podmínkách nezastupitelná