Analýza efektivnosti kombinované výroby elektřiny a tepla - Knesplová, Jana (2008)
Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou efektivnosti kombinované výroby elektřiny a tepla. Pro komplexní pohled na problematiku výroby energií je zařazeno využívání obnovitelných zdrojů v energetice. Hlavním cílem práce je zanalyzovat ekonomickou a environmentální efektivnost kombinované výroby elektřiny. Při analýze jsou vzaty v úvahu národohospodářské aspekty.Vlastní analýza byla realizována na případové studii vyhodnocení investičního záměru společnosti Ško- Energo, s. r. o. a na porovnání kombinované výroby, výroby elektřiny v elektrárně a výroby tepla ve výtopně používající jako palivo zemní plyn. Environmentální efektivnost je hodnocena dle změny energetických vstupů a emisních výstupů