Analýza efektivnosti kombinované výroby elektřiny a tepla - Knesplová, Jana; Jílková, Jiřina, 1956-2022; Schulz, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou efektivnosti kombinované výroby elektřiny a tepla. Pro komplexní pohled na problematiku výroby energií je zařazeno využívání obnovitelných zdrojů v energetice. Hlavním cílem práce je zanalyzovat ekonomickou a environmentální efektivnost kombinované výroby elektřiny. Při analýze jsou vzaty v úvahu národohospodářské aspekty.Vlastní analýza byla realizována na případové studii vyhodnocení investičního záměru společnosti Ško- Energo, s. r. o. a na porovnání kombinované výroby, výroby elektřiny v elektrárně a výroby tepla ve výtopně používající jako palivo zemní plyn. Environmentální efektivnost je hodnocena dle změny energetických vstupů a emisních výstupů
Vedoucí práce: Jiřina Jílková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: aplik. envir. ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; environmentální politika; bakalářské práce; environmental policy; bachelor's theses