Životní pojištění v České republice - Tesařová, Petra (2008)
Tématem této bakalářské práce je charakteristika životního pojištění v České republice. Jsou zde popsány produkty životního pojištění, jeho význam v ekonomice a daňové výhody, které přináší. Také se v mé bakalářské práci zabývám důchodovým systémem v ČR a jeho krizí.Dále popisuji faktory působící na trh životního pojištění a také nejdůležitější ukazatele vývoje pojistného trhu. V poslední kapitole se zabývám vývojem trhu životního pojištění