Účetní a daňové odepisování majetku - Schmidová, Monika (2008)
Bakalářská práce se zabývá způsoby účetního a daňového odepisování dlouhodobého majetku. Zaměřuje se zejména na právní úpravu České republiky. V první části práce je vymezen odepisovaný dlouhodobý majetek, následují různé druhy účetních odpisů a daňových odpisů doplněné o praktické příklady. V závěru práce je zmínka o odložené dani, která vyplývá z rozdílné výše účetních a daňových odpisů