Strategická analýza vzdělávací instituce - Marešová, Veronika (2008)
Předmětem bakalářské práce je vnitřní a vnější analýza nově vznikající společnosti působící v oblasti jazykového vzdělávání a souvisejícího servisu. Teoretická část představuje základní aplikované modely a popisuje jejich klíčové techniky. Část praktická uvádí souhrnné zhodnocení a posudek situace společnosti. Závěrečná kapitola předkládá strategické cíle, firemní hodnoty a dílčí strategie podniku