Daňová konkurence mezi původními a novými členy Evropské unie - Holubářová, Jana (2008)
Tato bakalářská práce popisuje pojem daňová konkurence, spolu s názory o její škodlivosti i o její prospěšnosti. V Evropské unii dochází k harmonizaci daní a boji proti škodlivé daňové konkurenci. V současné době se jedná o harmonizaci daňového základu DPPO. Práce se zabývá otázkou, zda existuje daňová konkurence mezi původními a novými členy EU v oblasti zdanění kapitálu. Pro zodpovězení této otázky jsou analyzovány statutární sazby DPPO i implicitní sazby zdanění kapitálu