Daňová konkurence mezi původními a novými členy Evropské unie - Holubářová, Jana; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato bakalářská práce popisuje pojem daňová konkurence, spolu s názory o její škodlivosti i o její prospěšnosti. V Evropské unii dochází k harmonizaci daní a boji proti škodlivé daňové konkurenci. V současné době se jedná o harmonizaci daňového základu DPPO. Práce se zabývá otázkou, zda existuje daňová konkurence mezi původními a novými členy EU v oblasti zdanění kapitálu. Pro zodpovězení této otázky jsou analyzovány statutární sazby DPPO i implicitní sazby zdanění kapitálu
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses