Finanční analýza podniku Olma a.s. - Louda, Tomáš (2008)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu podniku Olma a.s. pro období 2002 až 2006. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V první části jsou popsány jednotlivé základní metody finanční analýzy. V praktické části jsou pak tyto postupy aplikovány na konkrétní podnik, tedy na mlékárnu Olma, a je vyhodnocena finanční situace tohoto podniku. Základ analýzy tvoří horizontální a vertikální analýza, následovaná bilančními pravidly a hodnocení pomocí poměrových ukazatelů. Dále nechybí analýza čistého pracovního kapitálu, rozklad Du Pont, modely predikce finanční tísně a v neposlední řadě srovnání s odvětvím