Finanční analýza podniku Olma a.s. - Louda, Tomáš; Lodr, Jakub; Bardún, Adam, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu podniku Olma a.s. pro období 2002 až 2006. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V první části jsou popsány jednotlivé základní metody finanční analýzy. V praktické části jsou pak tyto postupy aplikovány na konkrétní podnik, tedy na mlékárnu Olma, a je vyhodnocena finanční situace tohoto podniku. Základ analýzy tvoří horizontální a vertikální analýza, následovaná bilančními pravidly a hodnocení pomocí poměrových ukazatelů. Dále nechybí analýza čistého pracovního kapitálu, rozklad Du Pont, modely predikce finanční tísně a v neposlední řadě srovnání s odvětvím
Vedoucí práce: Jakub Lodr
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses