Struktura veřejného dluhu v České republice - Svobodová, Eva (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku veřejného dluhu. Obsahuje tři kapitoly. První - členění veřejného dluhu, metodika vykazování a jeho struktura. Druhá - vývoj státního dluhu, jeho řízení a možnosti financování státního dluhu. Státní dluh je financován domácími cennými papíry, přímými úvěry a emisí zahraničních dluhopisů. Třetí - příčiny stále rostoucího zadlužení, zejména deficitní hospodaření, vysoký podíl mandatorních výdajů a stále se zvyšující náklady státního dluhu