Daňová politika Evropské unie - strategie a harmonizace - Kadlecová, Lucie (2008)
Práce pojednává o problému harmonizace daní v rámci EU, a to jak o harmonizaci daní přímých, tak i daní nepřímých. Úkolem této práce je zjistit, jaké jsou strategické cíle EU v daňové oblasti, kdy se předpokládá jejich splnění, popř. zda již některé dílčí cíle byly splněny. Dále je zde popsána legislativa, která se týká oblasti daní, a to jak primární tak i sekundární zdroje. Práce dále pojednává o aktuální daňové politice EU a jejich perspektivách, zmíněny jsou i argumenty odpůrců harmonizace