Daňová politika Evropské unie - strategie a harmonizace - Kadlecová, Lucie; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce pojednává o problému harmonizace daní v rámci EU, a to jak o harmonizaci daní přímých, tak i daní nepřímých. Úkolem této práce je zjistit, jaké jsou strategické cíle EU v daňové oblasti, kdy se předpokládá jejich splnění, popř. zda již některé dílčí cíle byly splněny. Dále je zde popsána legislativa, která se týká oblasti daní, a to jak primární tak i sekundární zdroje. Práce dále pojednává o aktuální daňové politice EU a jejich perspektivách, zmíněny jsou i argumenty odpůrců harmonizace
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses