Srovnání Burzy cenných papírů Praha a Budapesti Értéktözsde - Červenková, Iva (2008)
V 90. letech 20. století byla započata novodobá historie burzovních trhů v České republice a v Maďarsku. Cílem této práce je nejdříve charakterizovat Burzu cenných papírů Praha a Budapesti Értéktözsde z hlediska historie, organizační struktury, podmínek členství, způsobu obchodování, burzovních trhů, obchodovaných instrumentů, objemu a struktury obchodů a burzovních indexů. Cílem této práce bude rovněž srovnání obou burzovních trhů podle výše uvedených hledisek