Srovnání Burzy cenných papírů Praha a Budapesti Értéktözsde - Červenková, Iva; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
V 90. letech 20. století byla započata novodobá historie burzovních trhů v České republice a v Maďarsku. Cílem této práce je nejdříve charakterizovat Burzu cenných papírů Praha a Budapesti Értéktözsde z hlediska historie, organizační struktury, podmínek členství, způsobu obchodování, burzovních trhů, obchodovaných instrumentů, objemu a struktury obchodů a burzovních indexů. Cílem této práce bude rovněž srovnání obou burzovních trhů podle výše uvedených hledisek
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; burzy cenných papírů; kapitálové trhy; Maďarsko; bakalářské práce; stock exchanges; capital market; Hungary; bachelor's theses