Vymezení nákladů z účetního a daňového hlediska - Jakubcová, Klára; Míková, Marie, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou účetních a daňových nákladů. Je zaměřena především na účetní náklady, v jejichž souvislosti se věnuje účetnímu členění nákladů a také účetním zásadám, které se vztahují přímo k těmto nákladům. Práce popisuje jednotlivé nákladové druhy a postup jejich účtování s odkazem na české právní předpisy, podle kterých je o nich účtováno. Část práce je věnována nejvýznamnějším daňovým nákladům a v souvislosti s rozdíly mezi výší jednotlivých daňových a účetních nákladů v daném období upozorňuje na problematiku odložené daně. Na závěr jsou uvedené poznatky aplikovány na praktickém příkladě
Vedoucí práce: Marie Míková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses