Finanční analýza Rubena, a.s. - Hanušová, Kateřina (2008)
Jako téma své bakalářské práce jsem si zvolila finanční analýzu pondniku Rubena, a.s. Práce se zaměřuje na zhodnocení situace podniku pomocí analýzy účetních výkazů- vertikální a horizontální analýzy. Poté navazuje analýza poměrových ukazatelů a zhodnocení situaci podniku pomocí modelů predikce finanční tísně. Na závěr je provedeno srovnání s oborem výrobního hospodářství. Cílem práce je zhodnocení situace podniku v minulosti, současnosti a podání doporučení do budoucnosti