Vliv růstu počtu obyvatel na rozpočet obce Černilov - Kubátová, Martina (2008)
Hlavním cílem je analyzovat vliv růstu počtu obyvatel na hospodaření obce v letech 2001 – 2006. Dále stanovit, zda růst či pokles výdajů obce nějak souvisí s růstem počtu obyvatel. Provedla jsem analýzu růstu počtu obyvatel v jednotlivých letech, jak z hlediska přirozeného přírůstku, tak stěhováni. Následně jsem analyzovala data ze závěrečných účtů obce. Příjmy a výdaje jsem rozdělila do tématických skupin a konfrontací s údaji o počtu obyvatel jsem vyvodila konečné závěry. Vzhledem k poměrně malému růstu počtu obyvatel a ke změnám, které proběhly ve financování a organizaci, se nepotvrdil předpokládaný zásadní vliv růstu počtu obyvatel na rozpočet obce Černilov