Finanční analýza podniku Škoda Power, a. s. - Kyselý, Ondřej (2008)
Bakalářská práce analyzuje vývoj a stav finančních ukazatelů v letech 2002-2006. Součástí práce je i popis situace v následujím roce a předpokládaný vývoj do dalších let. V teoretické části jsou popsány metodické postupy, které jsou využity v praktické části finanční analýzy. Práce analyzuje zejména poměrové ukazatele, čistý pracovní kapitál, bankrotní a bonitní modely a také porovnová situaci podniku s podniky ve stejném oboru. Součástí je i horizontální a vertikální analýza účetních výkazů