Finanční analýza společnosti Alfa Plastik, a.s. - Kolář, Michal (2008)
Tato práce mapuje základní finanční situaci výrobního podniku Alfa Plastik, a.s. Po stručném popisu teoretického aparátu a obecném popisu samotného podniku, se zabývá horizontální a vertikální analýzou účetních výkazů, jež budou sloužit pro získání přehledu majetkových poměrů a jejich změn v čase. Následují základní, nicméně důležité poměrové ukazatele, které jsou v závěru porovnány s vývojem v celém odvětví. Zpracovány jsou také ukazatele komplexnější, jako je Kralickův rychlý test, Index IN01 a dále ukazatel EVA, jež je vytvořen aplikací stavebnicového modelu