Mandatorní výdaje v ČR, jejich struktura, vývoj - Jícha, Jan; Urbánek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce pojednává o mandatorních výdajích, jejich struktuře a vývoji v samostatné České republice. V rámci práce jsou analyzovány jednotlivé mandatorní výdaje, dále je zde vysvětleno jejich členění, výše a vývoj. V první fázi jsou definovány mandatorní výdaje plynoucí ze zákona, které v čele se sociálními transfery znamenají největší zátěž pro státní rozpočet. Druhá fáze se zabývá zákonnými mandatorními výdaji nemající charakter sociálních transferů. Třetí část pojednává o mandatorních výdajích vyplývajících z jiných právních norem a smluvních závazků. A konečně poslední část se zabývá quasi mandatorními výdaji
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses