Vliv IS/ICT na účetnictví - Kozelská, Petra; Velechovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Vliv informační technologie na účetnictví je v této práci pojat jako postupný vývoj podpory účetnictví přímo navazující na nejnovější trendy v informační a komunikační technologii. Mezi hlavní výhody využití automatizace v účetnictví patří snížení chybovosti při přepisování účetních dat a úspory času. Použití IS/ICT zvýšilo využitelnost účetních informací při řízení firmy díky jejich rychlému zpracování a vyhodnocení. Nevýhodou se stala částečná ztráta průkaznosti účetnictví spojená s nevědomostí o vnitřních pochodech v účetním softwaru a případný problém zabezpečení proti neoprávněnému zásahu do databáze. V současnosti je snaha vyřešit všechny problémy a případně najít nové způsoby pro zefektivnění současných postupů. Součástí práce je praktická ukázka vedení účetnictví malé české firmy
Vedoucí práce: Lenka Velechovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses