Analýza vlivu investičních pobídek na snižování regionálních rozdílů - Fries, Jonáš (2008)
Práce se zabývá zhodnocením účinků dopadu investičních pobídek na snižování nezaměstnanosti v okrese Chomutov a v celém Ústeckém kraji v období mezi lety 1998 a 2007. V teoretické části popisuje přímé zahraniční investice a zakotvení investičních pobídek v legislativě České republiky. V praktické části pak zkoumá vývoj časových řad ukazatelů míry nezaměstnanosti a míry zaměstnanosti a dále počítá výnos státu z poskytnutých investičních pobídek v daném regionu