Analýza vlivu investičních pobídek na snižování regionálních rozdílů - Fries, Jonáš; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá zhodnocením účinků dopadu investičních pobídek na snižování nezaměstnanosti v okrese Chomutov a v celém Ústeckém kraji v období mezi lety 1998 a 2007. V teoretické části popisuje přímé zahraniční investice a zakotvení investičních pobídek v legislativě České republiky. V praktické části pak zkoumá vývoj časových řad ukazatelů míry nezaměstnanosti a míry zaměstnanosti a dále počítá výnos státu z poskytnutých investičních pobídek v daném regionu
Vedoucí práce: Michal Jelínek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses