Analýza finančních krizí ve vybraných tranzitivních ekonomikách - Peterková, Jana; Antoš, Ondřej; Zeman, Karel;jn20001103089;Ekonom.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce se zabývá recesemi hospodářského cyklu ve vybraných zemích s tranzitivní ekonomikou. Hlavním cílem je uvedení do problematiky tranzitivních ekonomik, zpřehlednění poznatků o vývojových tendencích hospodářského cyklu a popis příčin a důsledků těchto tendencí v letech největších výkyvů. Zmíněné výkyvy ekonomické aktivity se opírají o součást teorie hospodářského cyklu, ve které se analyzují souvislosti mezi makroekonomickou rovnováhou a ekonomickým vývojem. V první části bakalářské práce je rozebrána výchozí pozice tranzitivních ekonomik, metodologická východiska s podrobnějším rozvedením charakteristik fází cyklického vývoje a jednotlivé indikátory analýzy a monitorování hospodářského cyklu. Druhá část je zaměřena na empirické poznatky ve vybraných regionech, respektive ve vybraných zemích, a komparace hlavních charakteristik hospodářského cyklu
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; finanční krize; bakalářské práce; financial crises; bachelor's theses