Lidová kultura a její význam pro cestovní ruch v oblasti Žďárských vrchů - Kesnerová, Martina (2008)
Bakalářská práce popisuje význam lidových tradic a lidové architektury pro cestovní ruch v oblasti Žďárských vrchů. Záměrem práce je poukázat také na velký význam ochrany kulturního dědictví. V souvislosti s udržitelným rozvojem cestovního ruchu jsou zmíněny šetrné formy cestovního ruchu a venkovská turistika. V závěru práce jsou uvedeny možné příklady zapojení lidové kultury do cestovního ruchu v regionu