Národní muzeum v Praze a cestovní ruch - Marounková, Barbora (2008)
Práce se zaměřuje na popis muzea,jeho aktivity, modernizaci,financování, na činnosti spjaté s propagací a komunikací s veřejností a na proces reorganizace,který začal po nástupu nového vedení v roce 2002. Cílem práce je zhodnotit postavení Národního muzea v cestovním ruchu