Povinné minimálne rezervy ako nástroj menovej politiky a riadenia likvidity komerčných bánk - Pospišová, Zuzana (2008)
Práca pojednáva o povinných minimálnych rezervách, motíve ich vzniku, použití v rámci menovej politiky a riadenia likvidity. Ďalšia časť poskytuje informácie o úprave povinných minimálnych rezerv v českom bankovom systéme a ich vývoj v rámci Českej republiky