ANALÝZA A SROVNÁNÍ BCPP, WIENER BÖRSE A WARSAW STOCK EXCHANGE - Novák, Pavel (2008)
V posledních třech stoletích se na území střední Evropy začíná psát historie burzovnictví. Tato práce popisuje některé charakteristické rysy třech vybraných organizátorů burzovních trhů úspěšně působících v tomto regionu – Burzu cenných papírů Praha, vídeňskou burzu a varšavskou burzu. Popisuje a porovnává burzy z pohledu historie, členství, tržních segmentů, obchodovaných instrumentů, burzovních obchodů, objemu obchodů a indexů