Vývoj pojištění depozit v České republice - Hofman, Jiří; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato práce podrobně analyzuje vývoj pojištění depozit v České republice. Rozborem právních norem, novodobé historie našich bankovních institucí a situace na politické scéně odhaluje příčiny, které vedly ke konkrétním změnám tohoto základního pilíře bankovní regulace a dohledu. Nejprve jsou naznačeny obecné aspekty pojištění vkladů, které následuje nejrozsáhlejší kapitola zasvěcená vývoji pojištění vkladů u bank a stavebních spořitelen. Zvláštní pozornost je zde věnovaná historicky vyvolané modifikaci platné právní úpravy v podobě nadlimitních náhrad vkladů. V poslední části je vyložen způsob, jakým se vyvíjelo pojištění vkladů u družstevních záložen
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; pojištění vkladů; bakalářské práce; deposit insurance; bachelor's theses