Analýza pobídek lékaře jako hlavního aktéra zdravotnického systému - Mužíková, Hana (2008)
Práce se zabývá oborem primárního lékařství, konkrétně praktickým lékařem a jeho chováním v systému zdravotní péče. První část je věnována prostředí, ve kterém lékař rozhoduje a spočívá ve vymezení základních pojmů, aktérů a východisek českého zdravotnictví. V další části jsou popisovány jednotlivé determinanty, které působí na lékařovo rozhodování o spotřebě zdrojů. Práce hodnotí současný systém pobídek a omezení, který vytváří základní rámec pro chování praktického lékaře na trhu zdravotní péče