Analýza pobídek lékaře jako hlavního aktéra zdravotnického systému - Mužíková, Hana; Běláčková, Vendula, 1982-; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá oborem primárního lékařství, konkrétně praktickým lékařem a jeho chováním v systému zdravotní péče. První část je věnována prostředí, ve kterém lékař rozhoduje a spočívá ve vymezení základních pojmů, aktérů a východisek českého zdravotnictví. V další části jsou popisovány jednotlivé determinanty, které působí na lékařovo rozhodování o spotřebě zdrojů. Práce hodnotí současný systém pobídek a omezení, který vytváří základní rámec pro chování praktického lékaře na trhu zdravotní péče
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses