Likvidace pojistných událostí průmyslových rizik - Doležalová, Lucie (2008)
Bakalářská práce charakterizuje a analyzuje metodiku, postupy a právní předpisy týkající se činnosti likvidátorů. Přibližuje tok jejich pracovních úkonů a vůbec chod celého úseku. V prvé části jsou vysvětleny pojmy a rizika týkající se majetkového a odpovědnostního pojištění. Druhá část je věnována aplikaci v praxi a podrobnějšímu popisu jednotlivých kroků provázejících likvidaci škodných událostí průmyslových rizik, a to od hlášení škody, přes její registraci, likvidaci, výplatu pojistného plnění, uplatnění regresu, až po ukončení a archivaci škodného spisu