Rovná daň v pobatských státech v kontextu daňové politiky Evropské unie - Haková, Jana; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tématem mé bakalářské práce je posouzení, zda o důchodových daních v Litvě, Lotyšsku a Estonsku lze říci, že se jedná o rovné daně, a zda daňová konkurence je pro zakládající členské státy skutečně hrozbou. Při porovnání důchodových daní pobaltských států s rovnou daní jsem dospěla k závěru, že se v mnoha bodech od sebe liší a že se ve své podstatě o rovnou daň nejedná. V otázce vlivu daňové konkurence se ukázalo, že korporátní daňová konkurence způsobuje pokles daňových sazeb, ale nikoliv pokles výnosu daně z příjmů korporací a ani přesun daňového břemene na daně s nemobilním předmětem nebo na daně ze spotřeby
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; rovná daň; bakalářské práce; flat-rate income tax; bachelor's theses