Specifika zdanění neziskových organizací v oblasti kultury, zdravotnictví a sportu - Hanušová, Lucie (2008)
Jedná se o popis zdaňování neziskových organizací a jejich specifika, od úpravy základu daně přes odčitatelné položky až po slevy na dani. Je zde nastíněna struktura příjmů z pohledu zdańování. Poté jsou popsány oblasti kultury, zdravotnictví a sportu a v závěru je provedena případová studiem, ve které je snaha dokázat vliv oblasti, ve které nezisková organizce existuje, na postup zdaňování a výši daňové povinnosti