Specifika zdanění neziskových organizací v oblasti kultury, zdravotnictví a sportu - Hanušová, Lucie; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Jedná se o popis zdaňování neziskových organizací a jejich specifika, od úpravy základu daně přes odčitatelné položky až po slevy na dani. Je zde nastíněna struktura příjmů z pohledu zdańování. Poté jsou popsány oblasti kultury, zdravotnictví a sportu a v závěru je provedena případová studiem, ve které je snaha dokázat vliv oblasti, ve které nezisková organizce existuje, na postup zdaňování a výši daňové povinnosti
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; kultura; neziskové organizace; sport; zdravotnictví; bakalářské práce; culture; nonprofit organizations; sport; health service; bachelor's theses