PPP projekty dopravní infrastruktury v EU - Koňák, Petr (2008)
Cílem mojí práce je srozumitelně popsat základní prvky metody PPP, porovnat a vyhodnotit vývoj zavádění této metody v dopravní infrastruktuře ve vybraných státech EU a také nastínit dle možností srovnatelné konkrétní projekty a systémy vybírání mýta v jednotlivých zemích. Práce má dvě části. První z nich se zabývá problematikou PPP obecně a popisuje základní principy, vlastnosti, výhody, nevýhody i třídění této metody. Ve druhé porovnávám zavádění metody PPP ve vybraných zemích a studuji konkrétní PPP projekty jednotlivých států