Analýza postupu správce daně při posuzování převodních cen mezi spojenými osobami - Vítková, Klára (2008)
Cílem bakalářské práce je zjistit metody a postupy, které v současnosti využívá český správce daně při posuzování převodních cen a zanalyzovat právní podmínky pro oblast převodních cen v České republice. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se zabývá legislativou převodních cen a jejím cílem je poskytnout přehled veřejně dostupné legislativní prameny, které se vztahují na převodní ceny v podmínkách České republiky. Druhá část má za cíl analyzovat postupy správce daně při daňové kontrole v souvislosti s převodními cenami prostřednictvím konkrétního skutečného případu