Daňové příjmy obcí - Ruprechtová, Lucie; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
V práci jsou popsány jednotlivé daňové příjmy obce a legislativní změny u sdílených daní a daně z nemovitostí, které nabyly účinnosti k 1. 1. 2008. Dále srovnávám daňové příjmy tří obcí do tisíce obyvatel a využívání jejich pravomocí v ovlivňování výše výnosu plynoucí z místních poplatků a daně z nemovitostí. V závěru práce se zaměřuji na dopady novel zákonů a pomocí dotazníků zjišťuji, jaké změny ve výši daňových příjmů očekávají zástupci těchto obcí
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses