Sloučení vs. splynutí podniku - Sabadášová, Jana (2008)
Předmětem bakalářské práce je obeznámení s právní, daňovou i účetní problematikou v oblasti fúzí společností, vymezení hlavních rysů sloučení i splynutí, a to nejprve z pohledu Obchodního zákoníku, vč. ustanovení pro jednotlivé právní formy společností. Dalším bodem jsou účetní metody vyplývající z Mezinárodních účetních standardů a účetní metody a postup účetního řešení, který vyplývá z platné účetní legislativy v České republice. V poslední kapitole je řešen dopad fúze na daňový základ nástupnické společnosti